Idősek világnapja

Az Idősek világnapja alkalmából ismét ünnepséget szervezett a megye valamennyi nyugdíjas szervezetének a Nyugdíjasok Heves Megyei Szövetsége. Az ünnepségen átadták az Idősbarát díjakat azoknak a polgármestereknek, akik munkájuk során kiemelten foglalkoztak az idősüggyel. Emellett köszöntötték az 50. és 60. házassági évfordulójukat ünneplő házaspárokat is.

Az ENSZ először 1991-ben rendezte meg az idősek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Egerben ezerötszáz nyugdíjas ünnepelt együtt a dr. Kemény Ferenc Sportcsarnokban. A programon a megye és a város vezetősége mellett polgármesterek és a megyében működő nyugdíjas klubok, idős otthonok tagjai is jelen voltak.
Az ünnepségen hat település vezetőjének adományoztak Idősbarát Polgármester címet, de kitüntették azokat is, akik életük során önkéntes munkával sokat tettek a nyugdíjasokért. A rendezvény fénypontjának számította mikor felköszöntötték azokat a házaspárokat, akik ötvenedik vagy hatvanadik házassági évfordulójukat ünneplik ebben az évben. Szabó Róbert a Heves Megyei Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte a 24 házaspárt. Mint mondta: ezek az emberek egész életükkel példát állítanak a mai fiatalok számára. Az ünnepségen a Farkas Ferenc Zeneiskola növendékei és a Gárdonyi Géza Színház színészei műsorral kedveskedtek a résztvevőknek.