Cserediákprogram

Német középiskolások több mint egy hetet tölthettek Egerben a Dobó István Gimnázium csereprogramjának köszönhetően. Megismerkedtek a város nevezetességeivel, kirándultak a környéken, tanórákon vettek részt. A gimnázium német kapcsolata 1999 óta működik sikeresen.

Szeptember 27-én érkeztek és változatos programokon vettek részt azok a német diákok, akik a Dobó István Gimnázium csereprogramjának keretében látogattak Egerbe. A 19 német középiskolást és kísérőjét fogadás várta a polgármesteri hivatalban, megtekintették a Marcipánmúzeumot, rendhagyó látogatást tettek a várban. Eger környékén és a fővárosban is kirándultak: voltak a Bükki Nemzeti Parkban, Budapesten még a Parlamentbe is bejutottak.
A német diákok a gimnáziumban folyó munkába is betekintést nyerhettek: tanórákon vettek részt, ismerkedtek a magyar nyelvvel és a magyar történelemmel.
A vendégek bekapcsolódtak a magyar középiskolások családi életébe, hiszen minden tanuló egy-egy dobós diák otthonában lakott több mint egy hétig. A program nagy népszerűségnek örvend, elsősorban a nyelvgyakorlás és a kapcsolatteremtés miatt.
A csoport október 5-én utazott haza. Jövő tavasszal az egriek látogatnak el Neumünsterbe, az Alexander-von-Humboldt-Schule látja őket vendégül.