TDM közgyűlés

Ülésezett az Eger Térsége Turisztikai Desztináció Menedzsment Egyesület. A találkozón újratárgyalták az idei költségvetést, szavaztak az új tagok felvételéről valamint értékelték a tagokkal kötött Középtávú Együttműködési Megállapodásokat. Az alapszabály módosítását levették a napirendről, az új alapszabály tervezetét november 30-ig készíti el egy 2-3 fős bizottság.

Az Eger és Térsége TDM az egri, az egerszalóki és a mezőkövesdi önkormányzat kezdeményezésére jött létre 2010 decemberében, jelenleg 21 taggal működik. Feladatuk, hogy a helyi szolgáltatásokat turisztikai termékekké alakítsák. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán 96 millió forintot nyertek, a pénz 30–35 százalékát eszközbeszerzésre, 25–28 százalékát tanulmányokra, pályázatokra költötték, a fennmaradó részt oktatásra fordítják. Pataki Sándor, az egyesület elnöke elmondta: a TDM gazdálkodása átlátható és takarékos, a működési költségek 65 százalékát az alapító TDM szervezetek finanszírozzák. A térséget ezentúl „Csillagvidék” néven népszerűsítik, ennek előkészítésére már megtették a szükséges lépéseket.
Októberben informatikai oktatás indul, amelyet novemberben szakmai továbbképzés követ. Elkészült a középtávú marketingstratégia tervezete, és termékfejlesztési tervet is készítettnek.
A térségi TDM elnöke szerint örvendetes, hogy egyre többen jelezték csatlakozási szándékukat a szervezethez, legutóbb a Matura és a Pincevölgy Egyesület jelentette be tagfelvételi kérelmét.