Női röplabda NB II: VIKSZ-Agria RC Eger – Jászberény 0-3

Jobb bemutatkozásra számított a VIKSZ-Agria RC Eger együttese a női röplabda NB II-ben. A vendég Jászberény 3-0-ra nyert Egerben.

Az eredetileg a Körcsarnokba kiírt Jászberény elleni meccset a Neumannban kellett lejátszani. A két csapat legutóbb a Szüret Kupán találkozott, ott 2-1-re a berényiek nyertek. Az NB I-től búcsúzó hazaiaknál sok változás történt a nyári szünetben. Az alapemberek közül Imreh Kinga, Petrás Dalma, Tóth Eszter, Dancs Renáta vagy eligazolt, vagy abbahagyta a röplabdát, míg Kovács Bettina, Répászki Marianna, Bede Kinga sérülés, illetve munkahelyi elfoglaltság miatt kihagyta a nyitómeccset. Juhászné Tóth Mária ismét mint játékos-edző segíti csapatát, illetve több serdülő és gyermek korcsoportú sportoló is tagja az NB II Keleti-csoportban szereplő együttesnek.
A Szüret Kupához hasonlóan most is szoros volt a mérkőzés, de mindhárom szett a Jászberényé lett. Néhány fiatal – így Gáspár és Mérkőy Mira – ígéretesen játszott, de a rutinos játékosok többször nem azt nyújtották, mint amit az edző elvárt.
A hétcsapatos mezőnyben a csapat célja valamelyik dobogós hely megszerzése. Az egriek legközelebb vasárnap, Budapesten, a H. Zrínyi ellen lépnek pályára.

Női röplabda NB II., Keleti-csoport, 1. forduló
VIKSZ-Agria RC Eger – Jászberényi RK 0–3 (–19, –22, –21)
Eger, Neumann Középiskola, 100 néző. Vezette: Jámbor Tamás, Zvara József
Eger: Jékli B., Tóth R., Hajdú B., Szalmási Á., Kolman V., Róth I. Cserék: Nemes N., Mocsári R. (liberók), Juhászné Tóth M., Gáspár H., Mérkőy M. Játékos-edző: Juhászné Tóth Mária.
Jászberény: Kovács F., Gulyás, Szívós, Gregor, Pintér, Visnyei. Cserék: Kuli, Pammer (liberó). Edző: Makai Péter