Fiatalok lendületben

Nyolc napot töltött Egerben a Sátai Fiatalok Egyesülete török, bolgár és román fiatalokkal közösen egy ifjúsági csereprogram szervezésében. Itt tartózkodásuk alatt lehetőségük nyílt megismerni egymás vallásának és kultúrájának értékeit, önkéntes munka keretében kampányoltak a káros szenvedélyek ellen, illetve művészeti munkákat készítettek jótékonysági célra.

Valódi müezzin éneket hallhattak a járókelők a Minaretből október elsején. A török csoport a Fiatalok lendületben elnevezésű projekt szervezésében látogatott városunkba. A programon, melyet a Sátai Fiatalok Egyesülete szervezett, egy bolgár és egy román egyesület is részt vett. Közösen töltöttek el nyolc napot Egerben, hogy megismerkedjenek egymás vallási szokásaival, kulturális értékeivel.
A négy ország huszonnégy fiatalja szeptember 28-án érkezett Egerbe. Önkéntes munkát végeztek, kampányoltak a káros szenvedélyek ellen, művészeti munkákat készítettek a sátai óvoda számára.
Itt tartózkodásukat a város is igyekezett színesebbé tenni: előadásokat és filmvetítéseket tartottak a csoportnak, a Heves Megyei Önkéntes Centrum egy vándorkiállításon látta vendégül a fiatalokat. A projekt október 5-én zárult.