Megállapodás a rendőrség és a polgárőrségek között

Együttműködési megállapodást írt alá az Egri Rendőrkapitányság 27 település polgárőrségével. A rendőrség ezáltal is szeretné szorosabbra fűzni a kapcsolatot a polgárőrségekkel. Az önkéntes szervezetek eddig is több alkalommal vettek részt a rendőrség munkájában, több közös felderítő akcióba, közúti ellenőrzésbe kapcsolódtak be.

Hatalmas szerepe van az önkéntesen szerveződött polgárőrségeknek abban, hogy a lakosság biztonságérzete tovább növekedjen, emellett nagy segítséget nyújtanak a bűncselekmények felderítésében is. Ezzel kezdte köszöntőjét Petrovics András az Egri Rendőrkapitányság vezetője. Az együttműködést azért kezdeményezték, hogy a kapitányság illetékességi területén működő polgárőrségekkel még szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki.
Az egri kapitányság területén 36 egyesület működik. Most 27 polgárőrség kötött megállapodást.
Köszöntőjében a kapitány kiválóra értékelte a polgárőrök munkáját, akik a megállapodás értelmében bekapcsolódhatnak a hatóság legtöbb feladatába.
A kapitány elmondta, hogy bár az utóbbi időben emelkedett az ismertté vált bűncselekmények száma, javultak a felderítési eredmények és csökkent a vagyon elleni bűncselekmények száma. Úgy véli ez részben a polgárőrök áldozatos munkájának is köszönhető.