Múzeumpedagógiai évnyitó

Tanároknak mutatta be a Dobó István Vármúzeum múzeumpedagógiai foglalkozásait. Az ismert állandó programokat idén újakkal egészítették ki: ilyen lesz a Kémkedő, a Fedezd fel az egri várat! és a Fedezd fel az Egri csillagok helyszíneit! Mindhárom foglalkozás októberben lesz, a Kémkedőre játékos kedvű családokat várnak.

Évente több mint 140 ezer diák látogat az egri várba. Így a Dobó István Vármúzeumnak fontos, hogy sokféle múzeumpedagógiai programot kínáljon. 2010-ben 180 ilyen foglalkozást tartottak, idén, az első félévben 115-öt. Szécsényi Orsolya megbízott igazgató elmondta: most 22 állandó múzeumpedagógiai foglalkozással várják a hozzájuk látogató diákokat, sőt még a kisebbeket is – például ovis sétát is szerveznek.
A múzeumpedagógiai évnyitón a város tanárainak mutatták be a pedagógus-továbbképzési lehetőségeket, a vártábort, az óvodás sétát, az állandó foglalkozásokat és azokat, amelyek az időszaki kiállításokhoz kapcsolódnak.
Október 8-án a családokat várják a Kémkedő programmal, ekkor a XVI. századi várat fedezhetik fel. A vár napján feladatlapok segítségével ismerhetik meg a várépítészetet, a középkori székesegyházat, a püspöki palotát, az egri hősöket, a vár történetét. A Gárdonyi –emléknapon szerepjátékkal kombinált sétával emlékeznek az ostromra és az Egri csillagok írójára.