Migrációs akció – rendőri ellenőrzés az M3-as autópályán

Migrációs ellenőrzést tartott a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az M3-as autópályán. Az akció során az ellenőrzések nem csak a külföldi tulajdonú, hanem a hazai járművekre, azok tulajdonosaira is kiterjedt. A legtöbb probléma és intézkedés a sebességtúllépés miatt történt. A hat óra alatt a kiszabott pénzbírság meghaladta a 900 ezer forintot.

A kanyarból előbukkanó autó hiába lassít azonnal, amikor meglátja a hídon levő rendőröket, a bemérés már megtörtént. Itt éppen 159 km/h sebességet mértek a megengedett 130 km/h helyett. A motoros rendőr azonnal indult és be is kísérte a szabálysértés elkövetőjét a következő pihenőhelyre, ahol a többség a helyszínen, azonnal befizette a kiszabott pénzbírságot.
A külföldiek által elkövetett szabálysértéseket eddig nem lehetett a helyszínen szankcionálni. Az akcióban a közlekedésrendészeti és az autópálya alosztály munkatársai vettek részt, összesen 33-an. Főleg sebességtúllépés miatt indult eljárás. A szabálysértők nagy része azonnal, a helyszínen kifizette a kiszabott pénzbírságot, melynek összértéke, hat óra alatt meghaladta a 900 ezer forintot. A külföldiek szinte mind azonnal fizettek, de volt olyan Uniós állampolgár is, aki csak a visszatartás után fizette ki a pénzbírságot. Négy szabálysértési feljelentés született, két külföldi és egy magyar forgalmi engedélyt vontak be. A legnagyobb mért sebesség 187 km/h volt.