Lezárult a természettudományt népszerűsítő projekt

Sikerrel zárta két és fél éve kezdődött projektjét az Eszterházy Károly Főiskola. Az EKF a természettudás főiskolája program célja az volt, hogy a az egri és Eger környéki érdeklődők, de főképp a fiatalok számára népszerűsítsék az utóbbi időben háttérbe szoruló természettudományokat.

Az Új Magyarország Fejlesztési Terv pályázatán nyert 140 millió forintból közel 100 rendezvényt valósított meg a Természettudományi Kar: többek között rendhagyó órákat, iskolalátogatásokat, road show-kat, konferenciákat szervezett. Kiemelkedő népszerűsítő programjuk volt például a Kreatív Iskolanap, a Botanika Hete, a Tudományos Szieszta és a Kutatók Éjszakája, ez utóbbi programra szeptember 23-án közel négyezren látogattak el.
Dr. Hauser Zoltán rektor a záróünnepségen hangsúlyozta: nem zárást, hanem egy új fejezet nyitását kell ünnepelni a projekt sikerének köszönhetően. Mint azt Dr. Szilágyi Ibolya koordinátor elmondta, a jövőben több program is folytatódik, a megkezdett úton szeretnének továbbhaladni.
Dr. Bazsa György, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elnöke arról beszélt: nem elég megszerettetni a természettudományokat a mai fiatalokkal, meg is kell azt értetni velük, és erre tökéletesen alkalmas egy ilyen kezdeményezés.
A TermészetTudás Főiskolája szeptember 30-án Guiness -rekordra készül: öt város egyeteme legalább 500-500 fő részvételével végzi el ugyanazt a kísérletet. Az egrieket a Dobó térre várják.