Magyar Kupa-selejtező: Egri FC – DVTK 2-4 – büntetőkkel

Egy év után újra találkozott egymással a labdarúgó Magyar Kupában az Egri FC és a Diósgyőr. Az egri meccsen az NB I-es vendégek végig uralták a játékot. Ennek ellenére a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született gól. A büntetőpárbajt 4-2-re a DVTK nyerte, így a miskolciak jutottak tovább.

Az egrieknél Illyés Dániel először volt kezdő a kapuban. A Vácott gólokat lövő Olasz, valamint Hamouz – a kisebb sérüléssel bajlódó Debrecenivel együtt – csak a kispadon kapott helyet. Helyettük Fürjes, Benke és Preklet csatasorba állításával Simon Antal a hátsó alakzatot erősítette. A bajnokikon mindig lendületes csatárjátékra építő miskolciakat megfogta az egriek szervezett védekezése. Kettős fal védte Illyés kapuját, de ha ezen a védelmi vonalon mégis átjutott valaki, akkor ott volt Illyés, aki végig magabiztosan állta a vendégek rohamát. Egri részről most is a bedobás, illetve szabadrúgás utáni szituációkat követően sikerült helyzeteket kialakítani Rados kapuja előtt. A diósgyőri mezőnyfölény a rendes játékidőben nem hozott gólt, ezért kétszer 15 perc hosszabbítás következett. Különösen a ráadás második félidejében volt nagy nyomás alatt az egri kapu, de amikor már Illyés is verve volt, vagy a védők fejelték ki a gólba tartó labdát, vagy – Takács kiugratásánál – a kapufáról pattant vissza mezőnybe a labda. 120 perc után is maradt a döntetlen, vagyis büntetők következtek. Egri részről Katona és Bíró nem találta el a kaput, míg a másik oldalon senki sem hibázott, vagyis most a DVTK jutott tovább.
A vasárnap 16 órakor kezdődő hazai bajnoki meccs a REAC ellen biztos, hogy más lesz. A váci első siker után végre hazai pályán is győzni szeretnének az egriek.

Magyar Kupa, 3. forduló. 2011. szeptember 21.
Egri FC – Diósgyőri VTK 2–4 büntetőkkel (0-0, 0-0; 0-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 1000 néző. V.: Böcskei Balázs (Kispál Róbert, Tóth István)
Eger: Illyés – Balog, Bíró, Knakal, Preklet – Katona, Benke – Fürjes (Debreceni, 72.), Farkas Á. (Hamouz, 75.), Bojtor (Romhányi, 119.) – Horváth Z. Vezetőedző: Simon Antal.
DVTK: Radoš – Vadász, Raković, Budovinszky (Abdouraman, 91.), Gohér – Arze, Takács, Lippai, Pál – Menougong (Gallardo, 72.), Seydi (Tisza, 46.). Vezetőedző: Benczés Miklós.
Gólszerzők – büntetők: Katona – /0-0/, Pál + /0-1/, Romhányi + /1-1/, Raković + /1-2/, Horváth Z. + /2-2/, Tisza + /2-3/, Bíró – /2-3/, Takács + /2-4/
Sárga lap: Benke (72.), Horváth Z. (90.), Bojtor (114), ill. Lippai (34.)

NB II. 6. forduló
Szeptember 25., vasárnap, 16:00. Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion
Egri FC (9.) – Rákospalotai EAC (6.)