Tornaterem névadó a Dobóban

Születésének 100., halálának 25. évfordulóján Csányi Barnáról, a Dobó Gimnázium volt tanáráról, a háború utáni egri vívósport megújítójáról nevezték el a Dobó István Gimnázium régi tornatermét. Ebből az alkalomból meghívásos, négy csapatos párbajtőr versenyt rendeztek, amit a Vasas nyert. Egyéniben a legjobb egri, Mag Patrik a második helyen végzett.

A megemlékezés a Széchenyi utcai bejáratnál, az aulában, Csányi Barna emléktáblájánál kezdődött, ahol elsőként az intézmény igazgatója, Csontosné Mészáros Katalin beszélt Barna bácsiról, majd az iskola diákjainak műsora következett. Idősebb Csányi Barna három gyermeke, hat unokája és 19 dédunokája nevében a család legidősebb tagja Csányi Barna mondott köszöntet a centenáriumi rendezvény szervezőinek. Visszaemlékezésében kiemelte, elismert eredményes vívómester volt, de válogatott tornászokat, atlétákat, kosárlabdázókat is adott a magyar sportnak. Az emléktábla megkoszorúzása után a régi „kistornateremhez” vonultak a meghívottak, ahol az önkormányzat és a volt vívó tanítványok nevében Sós István alpolgármester leplezte le a kis emléktáblát.
Barna bácsi halála után, a volt tanítvány, Fekete György vitte tovább az egri vívást, aki 1987-ben rendezte az első vívó emlékversenyt. 1995-ig minden évben, majd legutóbb 2007-ben. A Hadnagy úti vívóterem bezárása után idén a Dobó – most már – Csányi Barna nevét viselő tornatermében léptek pástra a vívók. A centenáriumi meghívásos párbajtőr egyéni és csapatversenyen a fővárosi Vasas, a Diósgyőr, a Salgótarján és a Városi Vívó Klub Eger képviseltette magát két-két ifjúsági korú fiú, illetve lány versenyzővel. A csapatversenyt a Vasas nyerte, az egriek a negyedikek lettek. Egyéniben a legjobb egri, Mag Patrik a második helyen végzett.