Önkéntes Roadshow

Legyen önkéntes! Tegyen a változásért! Ezzel a jelmondattal érkezett egri állomására az Önkéntes Roadshow. A programot az Eger Ünnepe Fesztiválhoz csatolták, melyen Latorcai Csaba helyettes államtitkár is részt vett.

Az önkéntesség évében azt tűzte ki célul a kormányzat, hogy ismertebbé tegyék az eszmét, és növekedjék az önkéntesek száma – mondta Latorcai Csaba helyettes államtitkár a roadshow-ról tartott sajtótájékoztatón. Úgy látja: idén tíz százalékkal több lett az önkéntes, viszont kevés a foglalkoztató. Így az év második felében a szervezeti oldalt szeretnék erősíteni. Latorcai szerint a feladat az, hogy ezt a két számot közelítsék egymáshoz, és meg tudjuk mutatni Európának, hogy a magyar emberek nyitottak egymásra, az önkéntességre; készek tenni a társadalomért, a változásért.
Habis László a sajtótájékoztatón több sikeres egri civil megmozdulást is említett: ilyen a TeSzedd! akció, az almári kolostor rendszeres gondozása, a noszvaji út melletti szabadidőpark kialakítása. Kiemelte a Heves Megyei Önkéntes centrum munkáját; a szervezet kiadványokkal, rendezvényekkel segít, és felhívja a figyelmet az önkéntességre.