Új támogatóval az EKFSC

Az új támogatónak köszönhetően új névvel, komolyabb célokkal várja a 2011/12-es bajnoki szezont az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club NB I/B-s női kézilabda csapata. Négy új játékos érkezett, a cél az első ötbe kerülés.

A támogatói konzorcium egyik tagja egyúttal névadó szponzora is lett az Eszterházy Károly Főiskola Sport Club NB I/B-s női kézilabdásainak, így a szakosztály a NB I/B-s átlagot meghaladó költségvetéssel kezdheti az új szezont – mondta a sajtótájékoztatón Nánási Sándor, a vállalatcsoport elnöke. Az egri női kézilabdásokat támogató cégcsoport az ország egyik legnagyobb hazai tulajdonú infokommunikációs vállalatcsoportja, ami éves szintem 50 milliárdos árbevételt termel. A szponzoráción keresztül a főiskolai hallgatók sportolói karrierjének, valamint a civil életre történő felkészülésének összehangolását szeretnék elősegíteni.
Az aláírt együttműködési megállapodás határozatlan időre szól, de a támogatók jelezték, hosszú távon gondolkodnak. Ez tükröződik az új csapaton is. Csak négy új játékos érkezett, a felkészülést július végén kezdték. A tavaly papíron kieső, 12. helyezett csapatot most az első öt hely valamelyikére várják.
A szezon előtti közös csapatképen még mindenki mosolygós, viszont vasárnaptól már a bajnoki küzdelmek jönnek. A Keleti-csoport első fordulójában rögtön az egyik bajnokesélyes, a BSE-Főgáz látogat Egerbe. A csapat egy meccs kivételével minden hazai mérkőzését az Eszterházy-csarnokban játssza.

Női NB I/B, Keleti-csoport
Minden mérkőzést az Eszterházy-csarnokban játszanak, kivéve a 6. fordulóból az Eszterházy KFSC-GloboSyS – DVSC-FÓRUM II. találkozót, melynek helyszíne a Kemény Ferenc Sportcsarnok

Az őszi szezon mérkőzései:
1. forduló, Szeptember 18., 16.00.
Eszterházy KFSC-GloboSyS – BSE-Főgáz

2. forduló, Szeptember 24., 18.00.
Orosházi NKC – Eszterházy KFSC-GloboSyS

3. forduló, Október 2., 16.00.
Eszterházy KFSC-GloboSyS – Csorvási SK

4. forduló, Október 8., 16.00.
Szeged-KKSE – Eszterházy KFSC-GloboSyS

5. forduló, Október 16., 16.00.
Eszterházy KFSC-GloboSyS – Nyíradonyi VVTK

6. forduló, Október, 29., 16.00.
Eszterházy KFSC-GloboSyS – DVSC-FÓRUM II.

7. forduló, November 5., 17.00.
Budaörs-Érdi VSE II – Eszterházy KFSC-GloboSyS

8. forduló, November, 13., 16.00.
Eszterházy KFSC-GloboSyS – Inárcs-Örkény KC

9. forduló, November 19., 16.00.
Kecskeméti NKSE – Eszterházy KFSC-GloboSyS

10. forduló, November 26.
Szabadnapos az Eszterházy KFSC-GloboSyS

11. forduló, December 2., 16.00.
Hajdúnánás Termál SC – Eszterházy KFSC-GloboSyS