Tiszta Élvezet

Felelősségre vonás vagy felelősségvállalás. E kérdés köré épült az idei Tiszta Élvezet Drogprevenciós Nap. A rendezvény célja, hogy a drogkérdés ne mint egyéni, hanem mint társadalmi probléma jelenjen meg a jövőben. A programsorozat az Egri Kábítószerügyi Egyeztető Fórum és a Városi diáktanács együttműködésével valósult meg.

A felelősségvállalást kell a zászlónkra tűznünk – mondta köszöntőjében Rázsi Botond, alpolgármester a XI. Drogprevenciós nap megnyitóján. A rendezvény egy regionális drogügyi konferenciával kezdődött, amely a Máskép(p) címet viselte. A tanácskozás célja, hogy alternatív lehetőségeket kínáljon a fiataloknak szabadidejük hasznos eltöltésére. A Nemzeti Drogstratégia Tervezetéhez kapcsolódva a szakmai előadások is a szemléletformálásra irányultak.
Az egész napos programsorozat szervezésébe bekapcsolódott a Városi Diáktanács is.
A fiatalok évek óta együttműködnek a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum munkatársaival. Idén Dér című diákújságukban is helyet kapott a drogprobléma.
A Drogprevenciós nap programja a Dobó téren folytatódott, ahol a fiatalok szabadidős és szórakoztató programokon vehettek részt. Így például belekóstolhattak a hastánc és a zumba műfajába is.