Megkezdte a tanévet a főiskola

Megkezdte a tanévet az Eszterházy Károly Főiskola. Az intézménynek mozgalmas napja volt, a tanévnyitó szenátusi ülés után átadták a gyakorlóiskola új természettudományos laboratóriumát és a felújított Almagyardombi kollégiumot.

2910 hallgató iratkozott be idén a főiskolára, közülük 1430-an nappali tagozatra. A diákok kétharmada államilag támogatott.
A tanévnyitó szenátusi ülésen dr. Hauser Zoltán rektor az első éveseknek azt mondta, jó döntést hoztak, amikor az Eszterházy Károly Főiskolát választották, mert ezzel esélyt kaptak arra, hogy boldog életet, jövőt alapozzanak meg, hozzájáruljanak Magyarország fejlődéséhez.
Dr. Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár tanévnyitó ünnepi beszédében egyetemként említette az intézményt, mert, mint mondta, olyan történelmű iskoláról van szó, amely az iskolatípusoknak széles palettáját bejárta. A helyettes államtitkár – akinek egyébként egykor dédapja irányította a Líceumot – hozzátette, ma összetett helyzetben van az oktatás, olyan pusztulás után vagyunk, mint az I. világháborút követően.
A hallgatók fogadalmat tettek, a főiskola és a város polgárává avatták őket. Habis László jelképesen átadta a város kulcsát, illetve a karok nevében egy-egy hallgató megkapta a neki járó laptopot.
Átadták az arany-, gyémánt, és vas díszokleveleket is.
A tanévnyitó után avatták föl a főiskola gyakorlóiskolájának új természettudományos laboratóriumát, amely a diákok fizika, kémia és földrajz tanulását szolgálja.
Átadták a felújított Almagyardombi Kollégiumot is. A beruházást állami támogatás nélkül, közel 200 millió forintból valósította meg a főiskola. Emelték a komfortfokozatot, a négy ágyas szobákban vizesblokkokat alakítottak ki, felújították a konyhákat, új burkolatot raktak le, kicserélték a teljes bútorzatot.
Az avatáson a régi hagyománynak megfelelően fát állítottak az új oktatási és kutatási épület tetején, mivel elkészült a főszerkezete.