Diszkrimináció gyerekszemmel

Egerbe érkezett az Egyenlő Bánásmód Hatóság gyermekek számára meghirdetett képzőművészeti és irodalmi pályázatának vándorkiállítása. Az Élőben a játszótérről címet viselő tárlat a hátrányos megkülönböztetést mutatja be a gyerekek szemével.

Gyermekrajzokból nyílt vándorkiállítás a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az alkotásokat A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése című projekt művészeti pályázatának anyagából válogatták. Képzőművészeti kategóriában közel 300 gyerek küldte be művét, novellát pedig mintegy ötvenen írtak.
Dr. Pánczél Márta a tárlat megnyitóján elmondta: a vándorkiállításnak Eger az első olyan állomása, ahol a helyi iskolák számára is meghirdetik a pályázatot a diszkrimináció témájában. A cél az, hogy már fiatalon természetessé váljon a másság elfogadása. Az Egyenlő Bánásmód Hatóság képzésekkel is hozzá járul az esélyegyenlőség eszméjének terjesztéséhez. Az így szerzett tapasztalatokat pedig be szeretnék építeni a felsőoktatás tananyagába.
A kiállítás szeptember 30-áig látható a Bartakovics Béla Közösségi Házban.