Kistérségi ülés

Az első félév szakmai és pénzügyi beszámolóit fogadta el ülésén az Egri Kistérség Többcélú Társulása, amelyen szó esett a kistérséget érintő legfontosabb jogszabályi változásokról, valamint határoztak arról is, hogy bérletvásárlással továbbra is támogatják a színház működését. A polgármesterek beszámolót hallhattak a RUBIRES pályázat eddigi eredményeiről, valamint egyhangúlag döntöttek egy területfejlesztési célokat szolgáló egyesület létrehozásáról is.

Az Eszterházy Károly Főiskola is részt vesz a RUBIRES című pályázaton, amely a megújuló energiaforrások hasznosításának kutatását támogatja. A nemzetközi együttműködés fő célja, hogy az egri kistérségben is népszerűsítse a környezetkímélő technológiák kialakítását, elterjesztését az önkormányzatok és az Egererdő Zrt. bevonásával.
Az önkormányzati rendszer átszervezése kapcsán számos változás várható a közigazgatásban: 2012-től a területfejlesztési feladatok a megyék felelősségi körébe kerülnek, 2013-tól létrejönnek a járások, a kistérséget érintő feladatrendszer is módosul.
Előreláthatólag a hulladékgazdálkodás, a központi orvosi ügyelet működtetése továbbra is a kistérség feladatai közé tartozik majd-tette hozzá dr. Juhász Attila Simon.
A 17 települést összefogó társulás idén 330 millió forintból gazdálkodhat, a bevételeik időarányosan teljesültek, a kiadásaikra a takarékos gazdálkodás a jellemző.