Kabaré a moziban

Az Uránia Moziban tart kabaré-előadásokat a Gárdonyi Géza Színház november 24-től minden csütörtökön. A moziban nem csak színház, hanem opera is lesz, a New York-i Metropolitan előadásit vetítik október 15-től.

A klasszikus, a konferansziéra épülő kabarét eleveníti föl a színház Moravetz Levente rendező vezetésével, Aldobólyi Nagy György zeneszerző közreműködésével. Mivel csütörtökönként a színházban is van előadás, a szereplőgárda hétről hétre változni fog, egyedül Beleznay Endre személye lesz állandó. A kabaré hangulatát könnyű lesz megteremteni, a mozi ideális hely ehhez a műfajhoz.
Operaközvetítést moziban csak néhány helyen lehet nézni az országban, Eger a negyedik helyszín. Az Uránia azért tudja vállalni a feladatot, mert adott hozzá a technikai háttér.
Moravetz Levente a kabarén kívül Egerbe hozza a közel tíz éve műsoron levő A Vagina Monológok című előadást. A darab, címével ellentétben, nem pornográf vagy trágár, csak őszintén beszél olyan dolgokról, amelyekről nem szoktunk. A három szerepet Dévényi Ildikó, Nyertes Zsuzsa és Xantus Barbara játssza október 27-é és 28-án, siker esetén további alkalmakkor.