Kiállítás és adományozás

Nemcsak a foltvarrás remekeit láthatták ez alkalommal az érdeklődők az Egri Folt-Tündérek kiállításán, hanem kerámiatárgyakat, kézzel font kosarakat is. A munkákat a Fogyatékosok Otthonának lakói készítették, akik számára a foltvarrók kézi készítésű, egyedi takarókat adományoztak a rendezvényen.

Színek, formák, kreativitás: ezek jellemezték az Egri Folt-Tündérek kiállítását. Az egyesület 17 tagjának egyedi tervezésű és kivitelezésű munkáiból állt össze a válogatás: főleg takarókat, táskákat, párnákat, egyéb használati és dísztárgyakat láthattak az érdeklődők.
A szervezet korábban is felajánlotta már jótékonysági célra munkáit. Ez alkalommal a Heves Megyei Önkormányzat Gyermekotthona és Fogyatékosok Otthona számára adományoztak hat darab kézi készítésű takarót. Az intézetben évek óta folyik szociális foglalkoztatás: a kosárfonás, a kerámiakészítés, a szőnyegszövés ismereteit sajátíthatják el a bent lakók. Ezekből a munkákból válogattak a kiállításra, többek között kerámiatartókat, tálalókat, kézzel font kosarakat.
Az adománynak az adta a különlegességét, hogy az ország minden részéről érkeztek félig kész munkák, ún. blokkok az egyesület számára, melyekből az egri folt-tündérek varrták össze a felajánlott takarókat.