Ünnep a civilekkel

Ismét felállítják a civilek sátraikat Egerben. Tizenhatodik alkalommal rendezik meg ugyanis az Eger Ünnepe elnevezésű programsorozat, szeptember 16 és 18-a között. A három nap alatt a városban működő civil szervezetek közösségi munkáját ismerhetik meg az érdeklődők.

Közel kilencven civil szervezet együttműködésével valósulhat meg idén Eger Ünnepe. A tizenhat éves múltra visszatekintő programsorozat immár háromnapos, közel kétezer fős látogatottságú eseménnyé nőtte ki magát.
A rendezvény idén tizenegy helyszínen várja az érdeklődőket ingyenes, kulturális és szórakoztató programokkal. Az első nap helyszíne a Dobó tér, ahol az ifjúságé lesz a főszerep. A Városi Diáktanács szervezésében szabadidős, sport, zenei és kulturális programokon vehetnek részt a fiatalok. De itt kap helyet a Máskép(p) elnevezésű drogügyi konferencia is, ahol a kábítószer-függőség társadalmi megítélésének formáit tárgyalják. A második nap helyszíne idén az Érsekkert lesz. Itt rendezik meg az „Autó nélkül Eger ünnepén” elnevezésű programot, kerékpáros felvonulással, környezetvédelmi tanácsadással. A vállalkozó kedvűek pedig elkerekezhetnek Felsőtárkányba, ahol megtekinthetik a Bükki Nemzeti Park látogatóközpontjának kiállítását. A civil nap fontos eseménye, hogy gazdára talál a Civitális Vándordíj, illetve lelepleződik a civilek tortája is. Kapcsolódva az Önkéntesség évéhez a zárónapon egy roadshow keretében útjára indul a mozgó adománybolt, mely a rászorulóknak gyűjti és juttatja el a különböző felajánlásokat. A rendezvény utolsó napján rendezik meg a nagy sikerű Barokk futóparádét is, amelyen évek óta majd ezerötszázan állnak rajthoz.