Kispályás bajnokság

A múlt héten indult a városi kispályás labdarúgó bajnokság. Az új szezonban, öt csoportban ötvennégy csapat kezdte a pontvadászatot.

A tavalyi ötvenhattal szemben idén ötvennégy csapat nevezett a 2011/12-es bajnoki szezonra. A szervezők, az Egri Kispályás Labdarúgók Egyesülete és az Egri Városi Sportiskola csakúgy, mint tavaly, most is öt csoportba osztotta a résztvevőket. Az öt csoportban benne vannak az öregfiúk is, akik két osztályban összesen 20 csapattal érdekeltek az idei kiírásban. A mérkőzéseket idén is a Felsővárosi és a Lajosvárosi Sporttelep műfüves, illetve salakos pályáin rendezik. Az I. osztályban tíz csapat szerepel. A tavalyi bajnok és Bajnokok Tornája győztes Imola Bau az első fordulóban a ZF Hungáriát verte 9-4-re, a másodikban pedig a Marshall-HBH-val mérkőztek a Lajosvárosi pályán. Az első fordulóban a tavalyi ezüstérmes Agria Volánt 7-4-re legyőző HBH-sok erre a meccsre csak egy cserével tudtak felállni. Az Imola az első 25 percben öt gólig jutott. A nagypályán az NB III-as DVTK II. csapatát felkészítő Bocsi Zoltán nyitotta a gólok sorát. Fordulás után, 8-0-ig csak a kék mezes Imolások vették be Túri kapuját. Ezt követően egy szép ellentámadás után Érsek Martin lőtte a HBH szépítő találatát. A végeredmény 10-1 az Imolának.

A 2. forduló további eredményei:
Rai-Vini-Virág Söröző – Agria Volán Zrt. 3-7
Marshall-HBH – Imola Bau Kft. 1-10
Agriapipe – Protek-Hangácsi és Fia 2-1
Erős Út Kft. – Hevestherm-Gacsó Borászat 3-3
Szépítész Eger Kft. – ZF Hungária Feró-Véd 6-2

Javított az Agria Volán, és a Szépítész Eger. Két forduló után már csak az Imola és az Agriapipe veretlen. Jelenleg az Erős Út a harmadik egy-egy győzelemmel és döntetlennel. A következő forduló szeptember 19-én, hétfőn lesz. Az őszi szezon – ebben az osztályban – előreláthatóan november 7-én zárul.