Gyalog, kutyával Európa szívében

Kutyájával érkezett Egerbe az az olasz férfi, akinek feltett szándéka, hogy megdönti a gyaloglás világrekordját. Tizenegy év alatt több mint 40 ezer kilométert tettek meg, négy hónappal ezelőtt érkeztek hazánkba. Azóta bejárták a fél országot, városunkból először Salgótarjánba, majd Budapestre gyalogolnak tovább.

Tizenegy évvel ezelőtt indult útnak Olaszországból Gianluca Ratta, hogy gyalogszerrel bejárja a világot. Akár mesébe illő is lehetne a története, hiszen útja során találkozott az út szélére kidobott, akkor még kölyök kutyával Shirával. Ők ketten már tizenegy éve járják Európát, a negyven éves gazdi és kutyája már több mint 40 ezer kilométert tett meg.
„Amikor találkoztam Shirával megkérdeztem tőle, hogy van-e kedve velem tartani. Az ugatást igennek vettem, azóta pedig elválaszthatatlanok vagyunk. Jártunk Olaszországban, Németországban, Ausztriában és Franciaországban is. Soha nem tudjuk mit hoz a holnap, de nem is érdekel igazán” – mondta Gianluca Ratta.
A kutyát és gazdáját Rázsi Botond alpolgármester fogadta a Városháza előtt. Az olasz férfi már négy hónapja gyalogol Magyarországon, eddig több nagyvárosban is megfordult. Szombathelyen, Pécsett, Kaposváron, Kecskeméten is járt, most Miskolcról érkezett Egerbe. Gianluca azt mondja nincs konkrét célja. Szeretné megdönteni a gyaloglás világrekordját, de ezen kívül a legfontosabb számára, hogy megismeri más országok kultúráját, ismeretségeket köt és sokat tanul az életről.