Kerekesszékes Vívó Világkupa: 4 arany, 2 ezüst és 3 bronz a magyar mérleg

Sokkal erősebb mezőnyben, mint tavaly, a magyar kerekesszékes vívó válogatott összesítésben az első helyen zárt az egri Világkupa versenyen. A hazai mérleg négy arany, két ezüst és három bronzérem. A mezőny legközelebb már az októberi cataniai világbajnokságon találkozik.

Sok tekintetben hasonlóan jól sikerült az idei egri Világkupa verseny, mint az egy évvel ezelőtti. Ismét az újpesti Dani Gyöngyi lett a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője. Egyéniben a fő száma, vagyis a tőr mellett párbajtőrben is diadalmaskodott és e mellett a női párbajtőr csapat tagjaként még egy újabb aranyérmet szerzett. A férfiaknál a Juhász Tamás, Mató Gyula, Osváth Richárd, Szekeres Pál összetételű tőrcsapat győzelme volt a legjobb eredmény, e mellett Szekeres Pál párbajtőrben lett második. A számszerű eredmények mellett sokkal fontosabb, hogy az eddig legyőzhetetlenként kezelt országokat és versenyzőiket – mint például Kína és Hongkong – ezen a Világkupa versenyen sikerült többször is legyőzni.
Összesítésben a magyar válogatott bár az éremszámot tekintve elmaradt a tavalyi teljesítménytől minőségileg nagyot lépett előre. Jóval erősebb és nagyobb mezőnyben négy arany, két ezüst és három bronzéremmel a nemzetek rangsorában Egerben az első helyen végzett. Egy hónap múlva a mezőny az olaszországi Cataniában, a világbajnokságon találkozik újra.