Társasági tenisz 2011

Városunkban élénk tenisz élet folyik. Az Érsekkert Tenisz Klub igazolt sportolói mellett az úgynevezett társasági tenisz tagjai sem tétlenkednek. A Főiskola, az Érsekkert és a z EKVI Tenisz Klub összefogásával két csoportban júniustól szeptemberig páros tenisz versenyt hirdettek, amelyen idén hatvanan indultak.

A Bem téri sportkomplexumra hétköznap délután nyugodtan ki lehetne tenni a megtelt táblát. A kispályás labdarúgók mellett az asztaliteniszezők strandröplabdáznak, de a teniszpályák is foglaltak. Az Eszterházy Károly Főiskola, az Invest Sportcentrum, az Egri Közszolgáltatások Városi Intézménye és az Érsekkerti Tenisz Klub Egyesület idén is meghirdette a városi társasági teniszversenyt. A 60 jelentkezőt az elmúlt évi eredmények, erősorrend alapján két csoportba sorsolták. Mindkét csoportban kiemeléseket végeztek, így felső- és alsóág jött létre.
A mérkőzések lejátszására a három tenisz klub biztosítja a pályát. Mindig a kihívó párosoknak kell leszervezni, egyeztetni az időpontokat.
Az első forduló még június végén volt, az utolsó, 12. forduló mérkőzéseit pedig szeptember 18-ig kell lejátszani. A szervezők még egy póthetet iktattak be, ezt követően zárul a harmadik városi társasági teniszverseny. Tavaly az A-csoportot Román Péter, míg a B-t Sütő László nyerte.