EKF újratöltve

Kívül, belül megújulva és kibővülve várja az Eszterházy Károly Főiskola a szeptember 19-i tanévkezdést. Az intézmény az előző években megszokott közel 3000 első éves hallgatóval kezdi az idei évet. Ebből 2500-an az alap, 500-an pedig a pótfelvételi eljárás során nyertek felvételt.

EKF-A jó döntés – hangzik az Eszterházy Károly Főiskola szlogenje. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy idén is az egri főiskola bizonyult a legnépszerűbb vidéki felsőoktatási intézménynek a hallgatók körében. Közel 3000 diák kezdi meg itt szeptembertől főiskolai tanulmányait. 500-an felsőfokú szakképzésben, 1500-an alap,1000-en mester 20-an pedig doktori képzésben. Az egri főiskola diákjait egy megújult oktatási háttér várja, korszerűsített és modern körülmények között, ugyanis az intézmény ebben az évben is több fejlesztést vitt véghez.
dr. Hauser Zoltán hozzátette ez a hónap a helyrerázódás időszaka lesz a főiskola életében. A folyamatos felújítási munkálatok mellett, szeptember 12-én vehetik birtokukba a hallgatók az Almagyardombi Kollégiumot és a „D” jelű épületet, amelyek teljes belső felújításon estek át. Még ebben a hónapban elkezdődnek a visszaköltözések a felújított Líceumba is. Emellett szeptember 16-án adják át a természettudományos oktatás fejlesztésére létrehozott korszerű laboratóriumot a Gyakorlóiskolában. Várhatóan december 31-ig visszakerül minden a megszokott és egyben megújult kerékvágásba – tette hozzá dr. Hauser Zoltán, az Eszterházy Károly Főiskola rektora.