Civil Kerekasztal

Az Egri Civil Kerekasztal ebben az esztendőben immár a XVI. Eger Ünnepe rendezvényre készül. A fesztivált idén szeptember 16-a és 18-a között tartják az Érsekkertben, a részletekről valamint a Civil Ház jövőjéről és a készülő civil törvényről soros ülésükön egyeztettek a fórum tagjai.

Napirend előtt Orosz Ibolya tanácsnok a testvérvárosi kapcsolatok fejlesztését és bővítését, az ottani civil szervezetekkel való kapcsolat erősítését hangsúlyozta. Elmondta: az önkormányzat az egri civilek és testvérvárosi partnereik szorosabb együttműködése érdekében pályázatot nyújt be a Nemzetközi Visegrádi Alaphoz szeptember 15-ig.
Az Egri Civil Kerekasztal ülésén elhangzott: szeptember 16-a és 18-a között 10 helyszínen közel 90 szervezet készül programokkal Eger idei ünnepére. A három napos rendezvényt immár 16. alkalommal rendezik meg, hogy a civil kurázsi és összefogás bemutatkozhasson. Az eseményhez az önkormányzat 1 millió 173 ezer forintot biztosít, a programban a szakmai konferenciák, kulturális és sportrendezvények mellett számos újdonság is helyet kapott.
Szeptember 17-én, szombaton az egri családokat a strand ingyenes vízi vetélkedővel várja, míg vasárnap barokk futóparádéra hívják a sportos helybelieket.
Az ülésen beszámoltak arról is, hogy a Civil Ház felújítására 50 millió forintra pályázik az Életfa Környezetvédő Szövetség. A Nordához benyújtott támogatásból felújítanák a homlokzatot, kicserélnék a nyílászárókat, korszerűsítenék a fűtést, kijavítanák a tetőt és akadálymentesítenék az épületet.