Asztalitenisz szezonnyitó

Az Egri ÁFÉSZ Sport Club NB-s bajnokságokban szereplő asztalitenisz csapatai is elkezdték a 2011/12-es bajnoki szezont. Az Extraligás nők a Postás, míg az NB I/B-s csapat az Univer-Kecskemét második csapatát fogadta.

A dupla meccs előtt a klub vezetői Szabó Györgyit köszöntötték, aki anyai örömök elé néz, ezért hosszú idő után először hiányzik az egri csapatból.
Az Extraligás csapat jelentősen átalakult. A tavalyi együttesből csak a védő Fülöp Szilvia állt asztalhoz, mellette két új igazolás, a BSE-től érkezett Angyal Marietta és az Orosháza együttesét Egerre cserélő Haraszti Nóra állt csatasorba.
Az NB I/B-s együttesben is volt változás. A hosszú ideig a Nyíregyházát erősítő Mura Renáta, Révészné Beniczky Magdolnával, Fekete Barbarával és Fülöp Máriával alkotta az egriek négyesét. Mura és Révészné az Extraligában is bevethető, négy meccset játszhatnak a legjobbak között, vagyis dobogóra esélyes csapata van az NB I/B-ben az Egri ÁFÉSZ-nak.
A meccsek felemásan sikerültek. Az Extraligában az egriek közül csak Angyal nyert egy meccset Varga Tímea ellen, a többi vereség, vagyis 9-1-re nyert a Postás. Salamon István azt nyilatkozta a meccs után, hogy nem elsősorban a Postás ellen kell nyerni, hanem a Kanizsa Sörgyár, a Statisztika és az Orosháza ellen lehet jó esély a pontszerzésre. A cél a nyolccsapatos mezőnyben a hatodik hely megszerzése.
Az NB I/B-s csapat a tavaly még egri Jónyerrel és Barsaival felálló Kecskemétet 10-8-ra verte. Révészné és az új igazolás Mura 3-3, Fekete 2, míg Fülöp Mária egy győzelmet aratott, illetve a Révészné-Fekete páros győzött.
Az NB II-es férfiak Szerencsen kezdtek, ahol nem volt szerencséjük: 10-8-ra nyert a házigazda együttes. Az NB III-as kis-ÁFÉSZ – a HMÖ SE helyén – 13-5-ös győzelemmel nyitott Balassagyarmaton.