Fotókiállítás

2010 után ismét Képek Eger múltjából címmel nyílt kiállítása Molnár István Géza helyi fotóművésznek. A mostani válogatás is a város múltjának pillanatképeit villantja fel, megidézve a 40-50 évvel ezelőtti Eger jellegzetes helyszíneit. A kiállítás november elejéig lesz látható.

A tavalyi Képek Eger múltjából kiállítás után idén ugyanezzel a címmel válogatott össze egy csokorra valót hatalmas gyűjteményéből Molnár István Géza fotóművész. A fekete-fehér fotók Eger ismert és kevésbé ismert helyszíneit mutatják be a 60-as évek végétől a 80-as évek végéig.
Mivel a hivatásos képeslapkészítő fotósok nem örökítették meg ezeket a helyszíneket, Molnár István Géza képei mára kordokumentum értékűvé váltak. Ezért is szorgalmazza, hogy egy gyűjteményes kötet is megjelenjen majd a válogatásból.
Molnár István Gézának 1970-től máig 50 önálló és 147 csoportos kiállítása volt külföldön és Magyarországon egyaránt. Számos kitüntetésben részesült. Idén augusztus 20-án vehette át az Eger Megyei Jogú Város Pro Cultura Agriae kitüntetést munkásságáért.