Sikeres szezont zárt Eger

Sikeres turisztikai szezont zárt Eger az idei elő- és főszezonban: nőtt a regisztrált vendégéjszakák száma és az idegenforgalmi adóbevétel is. Jelentős fejlődés, hogy Eger újra felkerült a leglátogatottabb városok TOP 10-es listájára. A fellendülés elsősorban a különböző fesztiválok programjainak köszönhető. A későbbiek során megvalósuló fürdő- és várfejlesztésektől még nagyobb látogatottságot várnak a szakemberek.

Habis László polgármester tájékoztatása szerint az előszezon első hat hónapjában több mint tízezerrel nőtt a regisztrált vendégéjszakák száma a tavalyihoz képest, az idegenforgalmi adóbevétel a korábbi 29 millió forintról 34 millió forintra emelkedett. A főszezon sikere a fesztiválok mellett a termálfürdő látogatottságának is köszönhető, hiszen 2003 nyara óta nem volt ennyi vendég a strandon. A további fürdőfejlesztések elengedhetetlenek a turizmus növekedéséhez, mert Eger csak így tudja felvenni a versenyt az előkelőbb helyen végzett fürdővárosokkal.
Orosz Lászlóné, a város Kulturális és Idegenforgalmi Bizottságának elnöke elmondta, hogy augusztus végéig 12 nagy rendezvényt tartottak városunkban, ezek közül kiemelkedő az Egri Bikavér Ünnepének sikere, hiszen a programon közel negyvenezren vettek részt. Fontos eredmény, hogy az összforgalmat tekintve Eger újra bekerült a leglátogatottabb tíz város közé. A további turisztikai sikerekhez több beruházás is szükséges, ezek közül kiemelkedően fontos a parkolóházak építése, a Dobó tér rekonstrukciója, a vár és a fürdők fejlesztése.