Magyar Dal Napja

Öt helyszínen több mint húsz fellépővel rendezi meg az Egri Kulturális és Művészeti Központ a Magyar Dal napját. Az idei programban is lesz zenevonat, a helyi zenekarok mellett fellép többek között Kovács Kati és az Első Emelet is szeptember 11-én.

A Magyar Dal Napján eset nyolc órakor mind a nyolc résztevevő városban egyszerre fogják énekelni ezt a dalt.
2008-ban rendezték meg először a programot a Szigeten. Presser Gábor ötletéből mára országos fesztivál kerekedett, melynek tiszteletbeli fővárosa 2010-ben Eger volt. Az Egri Kulturális és Művészeti Központ több intézmény mozgósításával idén is színes zenei kínálattal készül az ünnepre. A város öt pontján szólnak majd a magyar dalok, amelyek között mindenki találhat ízlésének megfelelőt.
Az Egri Csillag nevet viseli a Dobó téren felállított nagyszínpad, ahol Egert képviselő Gajdos zenekar, Herczeg Flóra és Kerekes Band mellett az egri kötődésű Kovács Kati, az Első emelet és Waszlavik Gazember László szórakoztatja a közönséget.
A Széchenyi utca, az Egal Club, a Bródy Sándor Könyvtár Zenei és Idegennyelvi Gyűjteménye tavaly is szerepelt a programban, újdonság viszont a Felsővárosban felállított színpad, ahol egri zenekarok játszanak majd.