Katasztrófavédelmi értekezlet

2012. január 1-jétől a védelmi igazgatás terén is bővül a kormányhivatalok feladatköre. A változásokról, a közeljövő legfontosabb feladatairól dr. Bakondi György, országos katasztrófavédelmi főigazgató valamint Horváth László megyei kormánymegbízott és Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke egyeztetett ma délelőtt a Megyeházán.

Az elmúlt egy évben közel hatvan jogszabály változott a katasztrófavédelem területén. Új alapokra helyezték a megelőzés erősítését, a hatósági jogkörök bővítését, a veszélyhelyzeti tervezést, 2012-ben pedig további további előrelépés várható- jelentette be dr. Bakondi György, országos katasztrófavédelmi főigazgató egri látogatása során, a Megyeházán. A tűzoltó altábornagy szerint a tavalyi borsodi árvízhelyzet, a vörösiszap-katasztrófa, illetve a West Balkánban történt tragédia is bebizonyította, hogy elkerülhetetlenné vált a katasztrófavédelmi törvény korrekciója.
Horváth László kormánymegbízott elmondta: jövőre a megyei védelmi bizottság elnöke nem a megyei közgyűlés elnöke, hanem a Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott lesz, szorosan együttműködve az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatósággal.
Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke közölte: a Heves megyében élő emberek biztonsága az elkövetkező időben is biztosított lesz. A tanácskozás végén köszönetét fejezte ki a katasztrófavédelem szakembereinek a bombariadó idején tanúsított gyors és szakszerű beavatkozásért.