EKF-EgerFood-Imola: irány a felsőház!

Az elmúlt szezonban a férfi vízilabda OB I/B-s bajnokság negyedik helyén végzett az Eszterházy Károly Főiskola együttese. Hasonló eredményre számítanak a 2011/12-es bajnokságban is. Öt új játékos érkezett a három távozó helyett, hat ZF-Eger pólós kettős igazolással játszhat a Főiskolánál. Újdonság, hogy beneveztek a Magyar Kupa-küzdelmekre. Az első bajnoki mérkőzés szeptember 24-én az Újpest ellen lesz.

Idén már az ötödik szezont kezdi az EKF-EgerFood-Imola néven szereplő csapat. Köszönet jár azoknak, akik segítették az elmúlt négy évi munkáját – mondta a sajtótájékoztató elején Tóth Péter, a főiskolások edzője. A cél idén is a felsőház, illetve az Eszterházy Károly Főiskola hírnevéhez méltón szerepelni, ami nem lesz könnyű, hiszen a nagy klubok is felismerték, hogy érdemes a fiókcsapatokat ebben a bajnokságban indítani. Erős lesz az idei mezőny. A szövetségben két csoportot alakítottak ki. A Főiskolának az áprilisban záródó alapszakasz után a legjobb négy között kell lennie ahhoz, hogy a rájátszást a felsőházban folytassák.
Öt új játékos érkezett: Petrovai a magyar bajnok ZF-Eger felnőtt csapatától, Fábián Péter tavaly kettős igazolással már szerepelt a főiskolásoknál, Veres Zoltán az Újpesttől, Muth Dániel a Kecskeméttől, Baróti Miklós pedig a Vasastól. Távozott Kovács Gergő, Takács János és Madaras Márkó. A megegyezés értelmében hat 23 év alatti pólós szerepelhet a ZF-Eger csapatából kettős igazolással a Főiskolánál. A szeptember 24-i bajnoki rajt előtt tatabányai tornán, illetve a Magyar Kupa-selejtezőben is részt vesznek. A támogatók közül a Főiskola részéről Hauser Zoltán rektor és Kiss Attila, az EgerFood Egri Regionális Tudásközpont vezetője egyaránt azt hangsúlyozta, hogy továbbra is számíthat a csapat a támogatásukra.