Egri séták egrieknek

Lassan a századik sétánál tart az Egri Lokálpatrióta Egylet városismereti- várostörténeti programja, az Egri séták egrieknek. Most az Andrássy György Közgazdasági Szakközépiskola névadójáról és magáról az intézményről mesélt az iskola igazgatója, Rozmán Éva.

1921-ben alapították a közgazdasági elődjét, az Egri Római Katolikus Négy Évfolyamú Fiú Felső Kereskedelmi Iskolát. Az intézmény a Líceumban működött. Tizenhat éven keresztül igazgatója volt dr. Óriás Nándor professzor, akinek nevelési elvei még ma is helytállóak – mondta az iskola igazgatója, Rozmán Éva. Hangsúlyt fektetett többek között az erkölcsös magatartásra, a nemzeti értékekre.
Bár a közoktatásban egyre kevesebb a gyerek, a közgazdasági minden évben négy osztályt indít, szívesen választják az iskolát a diákok. 830-an járnak ide. Andrássy György nevét tíz éve vette fel az intézmény.
A lokálpatrióták városismereti sorozata ötéves. Szeptemberben jelenik meg a sorozat alapján íródott Egri séták nem csak egrieknek című könyv második kötete. Tizenhat szerző tizenkilenc elbeszélése lesz benne, 1500 példányban jelenik meg.
Jövő héten a Wigner szoborparkját, a magyar Nobel-díjasokat ismerhetik meg a séták résztvevői.