Vándor, ki elhaladsz mellettem…

Első alkalommal rendez nyílt napot az EGERERDŐ Erdészeti Zrt. szeptember 2-án, pénteken. A program fő célcsoportja az óvodás, valamint az általános iskolás korosztály. Az egész napos rendezvényen a gyerekek játékos formában ismerkedhetnek az erdők élővilágával és az erdőgazdálkodás folyamataival.

Vadászkutyákat simogathatnak, természetes anyagokból készíthetnek ajándéktárgyakat, megtekinthetik működés közben az erdőgazdálkodásban használt gépeket, egy szóval megismerhetik az erdők világát, azok a gyerekek, akik ellátogatnak az EGERERDŐ Zrt. Nyílt napjára. Az erdők nemzetközi éve alkalmából szervezett eseményre városunk óvodáiból és általános iskoláiból várják az érdeklődő gyerekeket és pedagógusaikat.
A rendezvény résztvevői megismerhetik az állami tulajdonú, erdészeti cég tevékenységét is, illetve testközelben láthatják az erdészek munkáját.
A rendezvény hosszú távú célja, a jövő generációjának szemlélet és magatartásformálása, ezért ezzel a nyílt nappal egy programsorozatot szeretnének elindítani, amely visszavezeti az ifjúságot a természetbe.