A vakáció utolsó napja

Több mint 15 ezer diák és 1800 pedagógus kezdi meg a tanévet Egerben szeptember elsején. Az önkormányzat 6 alapfokú és 11 középfokú iskolát működtet. Az idei költségvetésben az oktatásra 5,7 milliárd forint jut, ennek közel felét az önkormányzat biztosítja.

1800 óvodás, 5000 általános iskolás és 10500 középiskolás kezdi meg csütörtökön a tanévet.
A Felsővárosi Iskola utódaként működő Balassi Bálint Általános Iskola és Előkészítő Szakiskolában tartott tanévnyitó sajtótájékoztatón Lachata István igazgató elmondta, a Felsővárosiból 200 diák és 71 pedagógus érkezett hozzájuk, a gyerekek változatlan osztályokban, ugyanazzal a tanárral maradnak. A Balassi tanulólétszáma így 700-ra nőtt. Az intézmény azok közé tartozik, amelyekben nagyobb felújítást végeztek a nyáron, a Balassi esetében 50 millió forint értékben.
Habis László a tanévkezdés kapcsán úgy fogalmazott, Eger elkötelezett a minőségi oktatás iránt.
Mint elhangzott, a híresztelésekkel ellentétben Eger nem érintett a „tankönyv-mizériában”, tavaly 6 és fél millióval egészítette ki az önkormányzat az állami forrást, így minden, ingyen tankönyvre jogosult diák megkapta a könyveit. Az idei tanévben ez az összeg 9 millió forint.