Lajosvárosi búcsú

A hagyományoknak megfelelően idén is megtartották a Lajosvárosi plébániatemplom búcsúját. Az ünnepi szentmisét dr. Ternyák Csaba érsek mutatta be, aki a szertartás keretében megáldotta az újonnan elkészült színes üvegablakokat is.

A Lajosvárosi- plébániatemplomhoz kapcsolódó búcsút évről-évre augusztus végén tartják. A búcsú a katolikus hagyomány szerint bűnbánati vallásgyakorlat, emellett a templom fölszentelésének ünnepe- mondta Deli Lajos, a Lajosvárosi egyházközség plánosa. A hívek a búcsú napját megelőzően szentségimádási órát tartanak, imával és belső szemlélődéssel készülnek az ünnepre.
Az ünnepi szentmisét dr. Ternyák Csaba érsek mutatta be, aki a körmenetet megelőzően megáldotta a z újonnan elkészült színes üvegablakokat. Az elmúlt három évben nyolc festett, ólombetétes üvegablakot formázott meg a templom számára Fűri Judit üvegtervező, restaurátor, alkotótársaival együtt. Szent István, Boldog Gizella, Boldog Salkaházi Sára, Szent Margit, Szent Erzsébet és Szent Imre után egy Szent Lászlót és Boldog Apor Vilmost ábrázoló ablakkal egészült ki a Lajosvárosi templombelső, az adományozóknak köszönhetően.
A körmenet után szeretetvendégség várta az egyházközség tagjait, majd délutáni szentmisével fejeződött be a Lajosvárosi búcsú.