Labdarúgó NB II: Egri FC – Békéscsaba 2-2

A szezon első hazai bajnoki mérkőzésen, az immár Szentmarjay Tibor Városi Stadionban sokáig, egészen a 80. percig a vendég Békéscsaba vezetett. Az egriek nyolc perc alatt fordítottak, de a hosszabbítás második percében egy bedobást követően ismét egyenlítettek a Viharsarkiak. 2-2 lett a vége. A hétvégén az eddig szintén egy pontot gyűjtő Nyíregyháza vendége lesz az egri csapat.

A kezdőrúgást a 90 éves Szentmarjay Tibor, korábbi egri játékos és edző végezte el, akinek a nevét viseli ezentúl a városi stadion. Tibi bácsi bízott benne, hogy az utódok az orosházi vereség után végre elkezdik hazai pályán, hazai közönség előtt a pontgyártást.
Nem így indult. Úgy látszik a pontrúgások hárításával még mindig problémák vannak. A 20. percben a 16-os vonalával egy magasságban, balról szabadrúgáshoz jutott a lilamezes vendégcsapat. A Vecsés ellen eredményes Pozsár Gábor az egrieknek is beköszönt, méghozzá a rövid oldalt fogó kéttagú egri sorfal hathatós támogatásával. Fürjes és Farkas között rés nyílt, a labda pedig pont ott ment át. Sztankó erre nem számított – 1-0 a vendégeknek. Az első félidőben még két helyzete volt a liláknak. A 25. percben Pozsár újabb szabadrúgása alig kerülte el az egri kaput, majd hét perccel később a kameruni-francia Tchana közelről az oldalhálóba bombázott.
Fordulás után a 80. percig kellett várni az újabb találatra. Jó 40 méterre a csabai kaputól, a pálya szélén szabadrúgást kapott az Eger. Farkas Ádám az ötösre befutó társak felé, a hosszú oldalra ívelte labdát, ami mindenkit kikerülve előbb lepattant a fölre, majd a felső lécről a gólvonal mögé esett. A lassításon látszik, senki sem ért hozzá, talán Katona légi-balettja zavarta meg Máthét és a csabai védőket – 1-1. Ez a furcsa gól volt az egriek szezonbeli első találata. Megélénkült a meccs, nyolc perccel később jött az újabb egri találat. A félpályáról felívelt labda a csereként beállt Bojtor elé pattant, aki a tétovázó Kerekes-Kállai kettős közül kilépve ballal a kifutó Máthé mellett belőtte a második, vezetést jelentő egri gólt – 2-1 és még nem volt vége! A hosszabbítás második percében, az egri kapu előtt, jobb oldali bedobást követően ismét a Kerekes-Kállai védőkettős volt a főszereplő, csak most előbbi csúsztatását utóbbi fejelte be Sztankó kapujába. Középkezdésre már nem is maradt idő, 2-2 lett a végeredmény.
Az első két fordulót követően egy pontja van az Egri FC-nek, amivel jelenleg a 12. helyen állnak. A hétvégén, szombaton az eddig szintén egy pontot gyűjtő, gólt még nem szerző Nyíregyháza vendége lesz az egri csapat. A 4. fordulóban az eddig hibátlan teljesítményt nyújtó másik újonc, vagyis a Balmazújváros vendégeskedik a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport, 2 forduló. 2011. augusztus 27.
Egri FC – Békéscsaba 1912 Frühwald Előre SE 2-2 (0-1)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 500 néző. V.: Veizer Roland (Demeter János, Punyi Gyula).
Eger: Sztankó – Balog Zs., Katona, Bíró, Debreceni – Benke (Olasz, 70.) – Fürjes (Koós, 65.), Farkas Á., Romhányi, Sallai (Bojtor, 69.) – Horváth Z. Vezetőedző: Simon Antal.
Békéscsaba: Máthé – Kerekes, Kállai, Makra, Horváth T. – Balogh M., Fülöp (Mészáros, 66.), Pozsár, Juhász Gy. (Szélpál, 90.) – Tchana (Szigeti, 78.), Leucuta. Vezetőedző: Pásztor József.
Gólszerzők: Pozsár /0-1/ (19.), Farkas Á. /1-1/ (80.), Bojtor /2-1/ (88.), Kállai /2-2/ (92.)
Sárga lap: Horváth Z. (21.), Katona (24.), Romhányi (38.), Benke (52.), Balog (54.), ill. Fülöp (35.), Tchana (49.), Kállai (72.), Leucuta (7.)

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport
2. forduló
Újpest FC II – Szolnoki MÁV FC 0-3
Mezőkövesd-Zsóry – Szeged 2011 3-1
DVSC-DEAC – Orosháza FC 1-1
Egri FC – Békéscsabai Előre 1912 SE 2-2
Restart-Ceglédi VSE – Balmazújvárosi FC 0-1
Kazincbarcikai BSC – Rákospalotai EAC 1-0
Vecsési FC – Nyíregyháza Spartacus FC 0-0
Budapest Honvéd-MFA – Dunakanyar-Vác 1-0

Szeptember 3., szombat, 16:30. Nyíregyháza
Nyíregyháza Spartacus FC – Egri FC