Természetesen anyatejjel

Idén is megtartották az anyatejes táplálás világnapját. Az Eger Város Védőnői Szolgálata által szervezett programon az anyukák előadásokat hallhattak a szoptatás lelki oldaláról, fórumbeszélgetésen cserélhették ki tapasztalataikat, védőnőktől, szaktanácsadóktól kérhettek segítséget.

A „Természetesen anyatejjel” világnap megnyitóján Farkasné Juhász Margit, az Eger Város Védőnői a Családokért Alapítvány elnöke elmondta:a rendezvény célja, hogy egyrészt köszönetet mondjanak azoknak az anyukáknak, akik vállalják a szoptatás nehézségeit és örömeit, másrészt felhívják a résztvevők figyelmét az anyatejes táplálás előnyeire, pszichés hatásaira.
Saárossy Kinga alpolgármester örömét fejezte ki, hogy Magyarországon is terjed a nézet: fontos az anyatej. Gyakorló anyukaként ő is megtapasztalta: a tápszer helyett az anyatej a legmegfelelőbb táplálék egy gyermek számára.
A szervező Védőnői Szolgálat fontosnak tartja, hogy a munkaköri feladatain túl is segítséget nyújtson és találkozási lehetőséget biztosítson Eger anyukái számára.
A rendezvény látogatói fórumbeszélgetésen oszthatták meg egymással tapasztalataikat a szoptatásról.
A résztvevők előadásokat hallhattak a szoptatás pszichés oldaláról és a szülő-gyermek kapcsolat fontosságáról. A babamasszázs szobában elsajátíthatták a testi kontaktus technikáit, a játszóházban pedig kicsik és nagyok közösen készíthettek játékokat.