Magyar – ausztrál a Bárányban

A szeptemberi, olaszországi női junior vízilabda világbajnokságra készülő magyar és ausztrál válogatott, valamint a BVSC és a Szeged részvételével négycsapatos felkészülési tornát rendeznek a hétvégén a Bárány uszodában. A két válogatott már pénteken játszott egymással. A mérkőzést a magyarok nyerték egy góllal.

Több érdekessége is volt ennek az összecsapásnak. Az ausztrálok szövetségi kapitányának, Szilágyi Péternek és segítőjének Seress Tibornak egyaránt az egri Bárány uszodából indult a pólós karrierje. Most ők készítik fel a szeptember 11-én rajtoló U20-as, vagyis junior világbajnokságra az ausztrálokat. A magyaroknál pedig az egri női csapat trénere, Kelemen Attila a szövetségi kapitány, illetve a 15-ös keretben öt jelenlegi és két volt egri kapott helyet. Az ausztrál télből a magyar nyárba érkező vendégek az akklimatizációs gondok ellenére jól helytálltak. A vb-n azonos csoportban szereplő csapatok összecsapását a magyarok nyerték 10-9-re. Az egriek közül Czigány, Antal és Somhegyi is lőtt egy-egy gólt.
Szeptember 11-én, Triesztben ismét Magyarország – Ausztrália, de már a vb-n. További csoportellenfeleink Kína és Mexikó. Az egri felkészülési torna vasárnap zárul.