Átadták a fogyatékosok új nappali intézményét

Új helyen, korszerűbb körülmények között a Felsővárosban látja el feladatát az értelmi fogyatékosok nappali intézménye Egerben. A Családsegítő Intézet által üzemeltetett otthon, a Lajosvárosból költözött át. Augusztus 29-től negyven gondozottal foglalkozhatnak, modern környezetben.

Így nézett ki a korábbi Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona a Lajosvárosban, és ilyen környezetben várja a gondozottakat új helyén az Értelmi Fogyatékosok Nappali Intézménye. A Széchenyi Terv pályázatában megvalósult közel 90 milliós összköltségű beruházás során, a Kallómalom utcai szolgáltató házat alakították át. A fejlesztéssel megnőtt a férőhelyek száma, augusztus 29-től negyven gondozott személy napközbeni ellátását is meg tudják oldani.
Az épület a speciális igényeknek megfelelően felújítva, teljes körűen akadálymentesítve, több mint 500 négyzetméter alapterületen látja el feladatát. A fejlesztés során a szakmai munkát támogató, a foglalkozásokat és a sérültek szórakozását segítő eszközöket is beszereztek az ellátás javítása érdekében.
Az intézményben sport- és kézműves foglalkozásokat, munkarehabilitációs programot tartanak a sérült embereknek. Tevékenységük között helyet kap a szövés és a szivacsaprítás.
Az Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona korábbi helyén bölcsődei férőhelybővítési programot valósít meg a város. A Lajosvárosban komoly igény van a létesítményre, hiszen ebben a városrészben jelentős mértékben nőtt a gyermekek száma. A jelenlegi közbeszerzési eljárás lezártával kezdődhetnek meg a munkálatok.