Aranyhíd Színjátszó Fesztivál

Pszichiátriai – és szenvedélybeteg amatőr színészek álltak színpadra az Aranyhíd Színjátszó Fesztiválon. Az országos találkozót a megyei önkormányzat Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona szervezte. Az országos fesztiválon hét csoport mutatkozott be.

Különleges színházi előadásokat láthatott a közönség a Forrás Gyermek és Ifjúsági Központban. A színpadon pszichiátriai – és szenvedélybeteg színészek álltak. Az országos fesztiválra Borsodivánkáról, Hejőbábáról, Elekről, Tápiógyörgyéről és a szervező intézményből, Füzesabonyból érkeztek fellépő csoportok.
A Heves Megyei Önkormányzat Füzesabonyi Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Otthona negyedik alkalommal rendezte meg az országos találkozót. Az intézmények napi 24 órás ellátásban foglalkoznak a szenvedély – és pszichiátriai betegek gondozásával. A szocioterápiás foglalkozások között a színjátszás is nagy szerepet játszik.
A rendezvényen részt vevőket a fenntartó megyei önkormányzat elnöke, Szabó Róbert is köszöntötte. Szólt arról, hogy a megye fenntartásában működő szociális intézményekben 973 dolgozó gondoskodik 1900 fő ellátásáról. A jelenlegi helyzetben a tárgyi, anyagi feltételek biztosításához pályázatokkal próbálnak hozzájárulni.