Indul a színházi évad

A színház jelenlegi gazdasági helyzete stabil, az évad biztonságban végig megy, a működés nincs veszélyben – mondta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke a Gárdonyi Géza Színház évadnyitó társulati ülésen. Blaskó Balázs igazgató úgy fogalmazott, erőt, hitet a közönség támogatása ad, amit az is mutat, hogy kétszer annyi bérlet fogyott, mint a tavalyi évadkezdés előtt.

Blaskó Balázs kiemelte: a megkezdett munkát folytatni kell, a tervek megvalósításához minden eszköz rendelkezésre áll. A saját források mellett a még meg nem kapott, megígért 40 millió forint kormányzati támogatást is várják, így december 31-ig mindenképp biztosítva van a színház működése.
Rázsi Botond alpolgármester elmondta, az évadnyitás előtt a döntéshozók sokat egyeztettek, és még nagyon sok a megoldandó feladat, de a város a továbbiakban is támogatásáról biztosítja a színházat. Szabó Róbert kiemelte, hogy a sikert együtt kell elérnie a fenntartónak és a színháznak. Ahogy fogalmazott, a közönség a bérletek megvásárlásával lábbal és pénztárcával szavazott a folytatásra. A társulati ülésen tizennégy fiatal színészt mutatott be az igazgató, akiket korábban nyolcvan jelentkezőből választottak ki. A nyolc táncossal GG Tánc Eger néven alakult tánctagozatot Topolánszky Tamás vezeti, első bemutatójukkal decemberben lépnek a közönség elé. Az évadnyitó után a társulat közös képre állt össze. Az első bemutató október 7-én a Káin és Ábel című darab lesz Blaskó Balázs rendezésében.