Fáklyás királyköszöntő

A megosztottság, az identitástudat romlása és az ultraliberális kártevések gyengítik a nyugati kultúrát – mondta  Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az augusztus 19-i fáklyás királyköszöntőn. Úgy látja, a kilábalás lehetősége adott: hit, összefogás, a cselekedetek értéke szükséges hozzá.

A hagyományos fáklyás királyköszöntő az egri tehetségek bemutatkozásával kezdődött. A lokálpatrióta egylet tehetségkutató versenyének helyezettjei léptek színpadra. .
Nemcsak a személyről, Szent Istvánról emlékezünk meg ilyenkor, hanem a tetteiről is, azokról, amelyek napjainkig élnek – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Első királyunk európai, magyar és keresztény államot alapított. Az akkori Európára a kultúra egysége volt jellemző, amely a keresztény értékrendre épült. Ma a kultúrák küzdelmében a nyugati kultúra lemaradni látszik.
A megosztottság, az identitástudat romlása és az ultraliberális kártevések gyengítik a nyugati kultúrát – mondta  Harrach Péter.
A kereszténydemokrata politikus úgy látja: az István korában erős Európa gyengül. Hangsúlyozta azonban, hogy ebből van kiút. Harrach szerint vissza kell térni a hagyományos értékekhez, társadalmi normákhoz. Ha megvan a hit, az összefogás, a cselekedtek értéke, megvan a kilábalás lehetősége is. A frakcióvezető ünnepi beszéde után Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke köszöntötte az egylet és a fertálymesteri testület tagjait, a megjelent civil szervezeteket, és invitált mindenkit a várbeli fáklyás királyköszöntőre.
A cserkészek vezetésével vonultak a várba. Dr.Veres Gábor múzeumigazgató-fertálymester Szent Istvánról, első királyunk és Eger kapcsolatáról, a Szent Koronáról beszélt. Az ünnepség végén a jelenlévő szervezetek, egyesületek képviselői megkoszorúzták Imre király emléktábláját.