Katolikus városi misszió

25 katolikus fiatal tartott utcai evangelizációt Egerben, augusztus 18-án. A város különböző pontjain énekeltek, olvastak fel szentírás részleteket, hogy tanúságot tegyenek életükről, hitükről, Jézus Krisztusról. A missziós csoport augusztus 20-án utazott tovább Madridba, a XXVI. Ifjúsági Világtalálkozóra.

Énekszó fogadta a belváros járókelőit a piacon és a bazilika előtt. Egy 25 fős katolikus missziós csoport, a Neokatekumenális Út tagjai olvastak fel zsoltárokat, evangéliumi részleteket, hogy felhívják az emberek figyelmét Isten szeretetére, az emberi kapcsolatok fontosságára.
A zarándokok augusztus 16-án indultak útnak, Miskolcon és Ózdon is tartottak utcai evangelizációt. Eger után Gyöngyös felé vették útjukat, hogy végül augusztus 20-án megérkezzenek Budapestre.
A zarándoklat célja a spanyolországi Madrid volt, ahol augusztus 16-a és 21-e között rendezték meg a XXVI. Ifjúsági Világtalálkozót. A missziós csoport tagjai ezzel a 4 napos evangelizációs úttal készítették fel a lelküket a Szentatyával való találkozásra. A Neokatekumenális Út keretében Magyarországról közel 200 fiatal vett részt az eseményen.