Fáklyás királyköszöntő, Eger Csillagai, Egri séták

Ismertette az év második felére tervezett programjait az Egri Lokálpatrióta Egylet. Az állami ünnephez kapcsolódva idén is megrendezik augusztus 19-én a fáklyás királyköszöntő ünnepséget. Megnevezték az Eger Csillagai díj idei jelöltjeit, akikre már szavazhatnak az egylet honlapján. Emellett szeptemberben jelenik meg az Egri séták nemcsak egrieknek című kötet második része.

Az idén 20 éves Egri Lokálpatrióta Egylet augusztus 20-a előestéjén tartja hagyományos fáklyás királyköszöntőjét – hangzott el a szervezet tájékoztatóján. A Dobó téri programon bemutatkoznak azok az egri fiatalok, akik az egylet májusi tehetségkutató versenyén díjazottak voltak.
A tervek szerint Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetőjének ünnepi beszéde után indul a fáklyás felvonulás a várba. Idén a szervezők a rendezvény családias jellegére szeretnék fektetni a hangsúlyt. Habis László, az egylet elnöke azt is elmondta: szeretnék elismerni azok munkáját, akik kiemelkedő tevékenységet végeznek a városért. Az Eger Csillagai díjat idén négy kategóriában hirdették meg, 3-3 jelölttel.
A jelöltekre október 30-ig lehet szavazni az egylet honlapján. Az eredményhirdetést és a díjátadó gálát november végén tartják. Elhangzott még: már nyomdában van az Egri séták sorozat második kötete, melyet szeptemberben, az Eger Ünnepe rendezvényen mutatnak be először. A 18 egri témát érintő könyvet ezúttal is helyi irodalmárok, tudósok, kutatók jegyzik.