Adományok Németországból

Az Unterfranken megyei német tartalékosok ezúttal 139 iskolai asztalt és 360 széket hoztak Egerbe. A Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezete több oktatási intézménnyel is felvette a kapcsolatot, így remélhetőleg még a tanévkezdés előtt sikerül az asztalokat és a székeket megfelelő helyre eljuttatni.

Hivatalosan hat éves múltra tekint vissza a MATASZ Heves Megyei és a német Bundeswehr Tartalékosok Szövetsége Unterfranken Megyei Szervezete közötti kapcsolat. Az eltelt idő alatt több szállítmány kórházi felszerelés és műszer, iskolai berendezések, nagycsaládoknak szánt ruhaneműk, gyermekjátékok kerültek Magyarországra a német tartalékosok közreműködésével. Alig, hogy júniusban kiosztották az előző szállítmányt a MATASZ Heves Megyei Szervezetének tagjai máris gondolkodhatnak, hogy mi legyen a most érkezett 139 iskolapaddal és 360 székkel.
– Unterfranken megyében, Aschaffenburg városában az egyik iskola új padokat és székeket kapott. Az igazgató – egy volt tartalékos tiszt – megkeresett engem, hogy szívesen átadja nekünk ezeket a régi padokat, székeket. Egyeztettem Munkácsi Sándorral, aki azt mondta, hogy tudják fogadni ezeket az iskolai bútorokat nyilatkozta
Kurt Berger, a Bundeswehr Tartalékosok Szövetsége Unterfranken megyei elnök.
A MATASZ megyei szervezete már több megyei iskolával is felvette a kapcsolatot, várják az intézmények igényeit, visszajelzését.
A több mint 10 tonna rakományt egyelőre a Hadkiegészítő Parancsnokságon helyezték el.