Stadion felújítás

Az Egri FC NB II-es labdarúgó csapata mellett a stadion is megújul az augusztus 27-i első hazai mérkőzésre. A pálya szélén már lefektették az új öntözőrendszer fővezetékét, beljebb hozzák a kapukat, a Hadnagy utcai bejárathoz eső első ülőhelyes szektort lekerítik a vendégszurkolóknak, középen televíziós állásokat alakítanak ki és mobil eredményjelzőt is kap a stadion.

Az Egri FC NB II-es labdarúgói szorgalmasan, napi két edzéssel készülnek a bajnoki rajtra. Szerdán az NB III-as Putnokkal 1-1-es döntetlent játszottak idegenben. A Városi Stadion gyepszőnyegén viszont nem csak ők dolgoztak, hanem az üzemeltető Egri Városi Sportiskola dolgozói, kiegészülve közmunkásokkal és a Körcsarnok edzőtermében tréningezőkkel. Szükség van az erős kezekre, mert a kapukat 2,5-2,5 méterrel beljebb kell hozni mind a két oldalon, mivel a pálya hossza öt méterrel nagyobb a megengedettnél. A szélességgel nincs gond, itt 65 métert írnak a szabályok. Ezen kívül a pálya keleti oldalán lefektették az öntözőrendszer fővezetékét. Ezt a tervek szerint novemberben bővítik, amikor a csövezést a pálya alatt is folytatják.
Az 5 millió forint értékű fejlesztés részeként a pálya déli, vasútállomás felé eső részén egy mobil eredményjelzőt helyeznek el, amit szükség esetén akár a Felsővárosi Sporttelepen is használhatnak. Az üzemeltető ígéri, az augusztus 27-i első hazai mérkőzésre, a Békéscsaba ellen megújult stadion várja a nézőket és a csapatokat.