Új úton az Egri FC

Olyan alapokat szeretnénk letenni az egri labdarúgásban, amire később bátran építhetünk, akár magasabb osztályban is – nyilatkozta Vancsa Miklós, az Egri FC Kft. sportigazgatója. A tíz év szünet után újra az NB II-ben szereplő egri csapat új szakmai stábbal, megújult játékosállománnyal várja az augusztus 20-i bajnoki rajtot.

Az új támogató, Jámbor János nevében Vancsa Miklós, az Egri FC Kft. új sportigazgatója először ismertette nyilvánosan az NB II-es szereplésre készülő klub terveit. Mint elhangzott, Jámbor János neve a futballt ismerők előtt nem ismeretlen. Hosszú évekig volt mecénása a Kecskemét, majd a Vasas csapatainak. Egerben is hosszú távon gondolkodnak, olyan alapokat szeretnének lerakni a klubnál, amire később – akár magasabb osztályban is – építhetnek. Ebbe éppúgy beletartozik az utánpótlás-nevelés, mint a létesítmény-fejlesztés, de a szakmai stáb kialakításánál is arra törekedtek, hogy egri kötődésű szakemberek vezessék a munkát. Így került ide az U19-es tréner Lengyel Lajos mellett Simon Antal és Vojtekovszki Csaba.
Habis László polgármester köszönetet mondott azoknak, akik lehetővé tették, hogy az Egri FC az NB II-ben indulhat. Kiemelte, a sportfinanszírozással kapcsolatos törvény a látványsportágak, így a labdarúgás helyzetét is javíthatja. Ebben együtt szeretnének működni a klubbal. Rázsi Botond alpolgármester hozzátette, a város az eddigi 19,5 millió forint helyett 25 millióval támogatja az Egri FC-t.
A csapattal kapcsolatos hír, hogy a Magyar Kupa második fordulójában, vasárnap idegenben a Pest megyei I/B osztályban szereplő Aszód lesz az ellenfél. A keret jelenleg 14-15 fős, legutóbb az MTK-nevelés Benke Viktor és a pápai Bíró Péter írt alá az egriekhez.