Új öltözők a Bárányban

Mivel életveszélyessé nyilvánították, ezért tavasszal elbontották a Bárány uszoda déli oldalán található régi öltözőházat. A helyén most új öltöző konténereket adtak át és rendbe tették a közvetlen környéket is. A 8 milliós beruházási összeg felét az önkormányzat biztosította.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy a tavasszal elbontott régi öltözőház helyére az üzemeltető Eger Termál Kft. két konténerből álló öltözőt kíván telepíteni. Az átadáson Lugosi Dénes, az Eger Termál Kft igazgatója kiemelte, a Bárány uszoda tervezett teljes rekonstrukciója előtt sem áll le az élet az uszodában.
Az új öltözők 20-25 embert befogadó egységekből állnak. Mint elhangzott 7-9 utánpótlás, illetve felnőtt csapat tartja itt edzéseit és nemegyszer mérkőzéseit is. Nekik nyújt komfortos elhelyezést az új öltöző.
– A Bárány uszodánál cél a lehetőségek szerinti folyamatos működtetés. A vizes sportok fontos bázisa ez a létesítmény és az egriek érzelmileg is ragaszkodnak a régi uszodához. Jó helyre került a 8 millió forint, melynek felét az önkormányzat biztosította – mondta Habis László, polgármester.
Végső cél, hogy a fedett és a nyitott uszoda fizikai összeköttetésben álljon egymással ezáltal a működtetés feltételei is javulnának. A hosszabb távú elképzelések szerint pedig meg kellene oldani, hogy a törökfürdő, a termálfüdő és az uszodakomplexum egybefüggően legyen működtethető.