Felsőtárkányi Rétesnapok

– Hatvan-hetven évvel ezelőtt még nem volt édes rétes. A hagyományos tárkányi rétes sós-túrós ízesítésű – vallják a VIII. Felsőtárkányi Rétesnapok tevékeny résztvevői, a helyi Nyugdíjas Klub tagjai. Két nap alatt több mint

A idei, sorrendben VIII. Felsőtárkányi Rétesnapok látogatói csúcsot döntött. Jó ötlet volt a település részéről, hogy egy hétvégére került az Egeres-völgyi Sportfesztivál és a rétesnapok, mivel a két rendezvény egymást erősítette. A fúvószenekari fesztivál, a hagyományőrzők és néptáncosok fellépése mellett a fő attrakció természetesen a mindenféle töltelékkel és ízesítésben kapható rétes volt. A legnagyobb sátor valóságos rétes gyárat takart, ahol a helyi Nyugdíjas Klub tagjai, kiegészülve néhány fiatallal, fáradhatatlanul készítették a helyi specialitásokat: a fahéjas almás és az édes túrós mellett a sós túrós rétest. Erdélyi Tiborné Sala Mariska néni és kis csapata bárkit beavat a rétes készítés rejtelmeibe, hiszen mint mondja, „a rétes készítést az tudja megtanulni, aki akarja.” Néhány munkafázist még a riporter is bevállalt az ügy érdekében.
Két nap alatt több mint 14 ezer adag sós túrós, édes túrós és fahéjas almás rétest készítettek a fesztivál résztvevőinek, ebből több mint 10 ezer került eladásra, a többit a fellépő csoportok kapták. A rétesnapokon folyamatos programok várták a tópartra kiérkező vendégeket.